Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn kan ha placerats hos brottsling

Flera kommuner har tvingats tänja på regler för att hitta placeringar för ensamkommande flyktingbarn.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT Bil voltade vid Kägelborg

En bil som voltat hittades i natt vid Kägelborg . Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

SVERIGE Barn kan ha placerats hos brottsling

Flera kommuner har tvingats tänja på regler för att hitta placeringar för ensamkommande flyktingbarn. En granskning som Dagens Nyheter har gjort visar att bland annat Halmstad och Helsingborg råkat placera barn hos ett företag där en av de huvudansvariga enligt tidningen är en 39-åring som enligt Kriminalvården ”har kopplingar till grov organiserad brottslighet”.

Känd pyroman greps vid brand

Räddningstjänst och polis larmades till en villabrand i Burträsk i Skellefteå kommun vid 01. 51 under natten mot onsdagen. Branden började i källaren och en kvinna befann sig i huset när branden startade.(TT)

Rånare tvingade sig in i lägenheter

Beväpnade och maskerade rånare trängde sig in i två bostäder i Flen och Malmköping under tisdagskvällen, uppger polisen på sin sajt. Det första larmet kom vid 19. 39. - Vid det första larmet ska fyra till fem maskerade män ha tvingat sig in i en lägenhet i centrala Flen.(TT)

VÄRLDEN Kommersiella flyg från USA till Kuba

USA och Kuba har nu tecknat ett avtal som innebär amerikanska kommersiella flygningar till den kommuniststyrda ön för första gången på mer än 50 år. Avtalet innebär upp till 110 dagliga flygningar till tio olika destinationer i Kuba.(TT)

Undernärda barn i El Niños spår

Två år utan regn, och den mest kraftfulla El Niño på 50 år, har inneburit att nästan en miljon barn är undernärda i östra och södra Afrika. Väderfenomenet har lett till missväxt, högre livsmedelspriser, vattenbrist och sjukdomar som hotar lokalbefolkningen.(TT)

Obama tror inte på Trump

Barack Obama är övertygad om att republikanske Donald Trump inte kommer att bli vald till USA:s nästa president. - Det här jobbet är inte som att vara värd för en talkshow eller dokusåpa. Det handlar inte om reklam eller marknadsföring, det är krävande, säger Obama.(TT)

Annons
Annons
Annons