Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Bassel Kassem från Syrien berättar om sin flykt

”Flykt då och nu” är rubriken på säsongens första föreläsning i Kunskapens hus, på onsdag kväll klockan 19. Då berättar Bassel Kassem om sin flykt från Syrien.

Bassel Kassem började sin berättelse redan i novembers föreläsning, och tar nu vid där han slutade. Han berättar om sina erfarenheter från flykten från Syrien för två år sedan och om hur det är att bosätta sig i ett nytt land. Efter en tid i Stockholm kom de till Laxå där de tror att möjligheterna att lära sig svenska och träffa svenskar är större. Just nu är han i full färd med att undersöka möjligheterna att starta eget, läsa svenska för invandrare och ta hand om sin dotter som föddes i november.

Den 24 februari på samma tid står Gunnela Björk på tur. Hon är docent i historia vid Örebro universitet, och berättar på temat ”Vad gjorde kvinnorna när männen skrev historia?” Redan på 1850-talet diskuterade man ”kvinnofrågan”, dessa diskussioner ledde till att kvinnor organiserade sig för att få vara med och bestämma i samhället, men det blev en lång kamp.

Sist ut av vårens tre föreläsningar är Anders Tidström, den 16 mars. Han är lärare och frilansjournalist från Örebro, berättar och visar bilder på temat ”Lindisfarne-Holy Island”. Det är det första kända vikingaöverfallet som ses som startpunkten på vikingatiden, vars slutpunkt är slaget vid Hasting år 1066.

Annons
Annons
Annons