Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cruz vinner i Iowa

Presidentaspiranten Ted Cruz segrar i Republikanernas nomineringsmöten i Iowa i USA, enligt amerikanska medier.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT

Två bilar i brand

Två bilar fattade eld i Baronbackarna sent på måndagskvällen. Polisen misstänker att bränderna är anlagda.

SVERIGE

Biljakt slutade i olycka

En biljakt i Eskilstuna slutade med att den jagade bilen voltade 20 meter in i skogen. Föraren, som är i 25-årsåldern, försökte smita från polisen, som skulle göra en rutinkontroll av bilen, och körde i hög fart genom ett bostadsområde. Där voltade bilen till slut in i skogen längst ner på en gata.(TT)

Man skottskadad vid misshandel

En man i 20-årsåldern har skottskadats vid Hemlingby köpcentrum i Gävle i samband med en grov misshandel utomhus. Mannen, som har skottskador i benen, förhördes kort av polis innan han kördes i ambulans till Gävle sjukhus. Polisen har inlett förhör även med personer som fanns på platsen vid tillfället.(TT)

Hård vind och höga vattenflöde

.

Snö och hårda vindar i Jämtlandsfjällen och hårda eller mycket hårda vindbyar i Götaland. SMHI utfärdar en klass 1-varning för besvärligt väder i delar av landet under det närmaste dygnet. E6 är avstängd för tyngre trafik vid Uddevallabron på grund av vädret men väntas öppnas igen tidigt tisdag morgon.(TT)

VÄRLDEN

Cruz vinner i Iowa

Presidentaspiranten Ted Cruz segrar i Republikanernas nomineringsmöten i Iowa i USA, enligt amerikanska medier.(TT)

Polis utreds efter dödsskjutning

San Franciscos polis kommer att utredas, meddelar det amerikanska justitiedepartementet två månader efter dödsskjutningen av en ung svart man i december. Händelsen satte igång stora protester och stadens invånare och medborgargrupper har tryckt på för att myndigheterna ska ta krafttag mot polisvåldet.(TT)

Annons
Annons
Annons