Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

JO-anmälan: Hotade barn med Kalix

En kommunchef på Tjörn har anmälts till justitieombudsmannen, anklagad för att ha hotat barnen på ett hem för ensamkommande pojkar med att skicka dem till norra Norrland.Här är nattens nyheter i korthet.

SVERIGE

Två hittades döda i villa

Två personer har hittats döda i en villa på en ort utanför Hallstahammar. - Omständigheterna gör gällande att brott inte kan uteslutas. Därför har vi inlett förundersökning om mord, säger Johanna von Wowern, presstalesperson vid polisen i Västmanland.(TT)

JO-anmälan: Hotade barn med Kalix

En kommunchef på Tjörn har anmälts till justitieombudsmannen, anklagad för att ha hotat barnen på ett hem för ensamkommande pojkar med att skicka dem till norra Norrland.(TT)

Rykten: Einstein-teori bekräftad

De beskrivs som några av "astronomins heliga graaler" men har aldrig setts på riktigt. Hittills. Men nu kan de ha upptäckts - Einsteins gravitationsvågor. I alla fall om man ska tro de rykten som surrar i forskarvärlden. "Mitt tidigare rykte om Ligo har bekräftats av oberoende källor.(TT)

VÄRLDEN

Brittisk spiontjänst mest gayvänlig

Storbritanniens spionbyrå MI5 prisas i hemlandet som den bästa arbetsgivaren för att uppmuntra till homo-, bi- och transsexuell mångfald (HBT). MI5 klådde mer än 400 organisationer och har bland annat policydokument, karriärmöjligheter, utbildning och särskilt stöd för HBT-personer.(TT)

Mer än 7 000 dödfödda varje dag

Varje dag dödföds 7 200 barn - 2,6 miljoner per år - och hälften av dödsfallen inträffar under förlossningen. "En hälsoskandal", enligt den vetenskapliga tidskriften The Lancet.(TT)

Annons
Annons
Annons