Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsten flyttade in på kondiset

Många på ”hemmaplan” följer honom till vardags ofta endast på sociala medier- men i helgen kan konstnären Kim Fagergren träffas på plats i tidigare konditori Promenadens lokaler.

Annons

På konstvandring. Kicki Kaan och Inga-Lill Eriksson var två av dem som NA träffade på i minglet under Kim Fagergrens utställning.

I torsdags skrev NA om Kim Fagergrens konstutställning nu under lördag och söndag, där bland annat måleri, sömnad och tygtryck visas. Klockan 13 i lördags tändes gott om levande ljus i lokalen, musik strömmade ur högtalarna och redan från då klockan slog start fanns de första besökarna hos Kim Fagergren och hjälpredan Julia Rosenlindh.

– Jag är alls ingen konstsamlare, men kände direkt att jag ville gå hit. Det är kul när det händer något. Jag var här tidigare också när det var konditori, säger Inga-Lill Eriksson på genomgång i lokalen.

Kicki Kaan berättar att hon följer Kims konstnärsskap på Instagram:

– Så i dag ville jag passa på att träffa honom på riktigt. Själv sysslar jag med foto, vilket väl kan sägas vara en konstform det också, säger Kicki vars absoluta favoritdel i lokalen var det inre blå hörnet med havstema.

Ännu ett par av besökarna var makarna Olof och Anita Andersson.

– Vi bodde 30 år på Solstigen här i Laxå, grannar till Kims farmor och farfar. Så vi träffade honom ofta som barn, berättar Olof medan Kim erbjuder sig att hjälpa till med Anitas krånglande facebooksida.

Av döma av stämningen i lokalen fortsatte minglet hela eftermiddagen och in mot kvällen, för att sen ta vid under samma tid på söndagen.

Forna grannar till släkten. Makarna Anita och Olof Andersson i samspråk med konstnären Kim Fagergren och hans vän och för dagen hjälpreda Julia Rosenlindh.

Annons
Annons
Annons