Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mexiko rasar över skjuten bebis

Bilden av en sjumånaders pojke som ligger skjuten på gatan bredvid sina föräldrar upprör Mexiko.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT

Brand rasade på Texas Star

En brand rasade i natt på hamburgerestaurangen Texas Star på Älvtomtagatan i Örebro. När räddningstjänst kom fram till platsen var restaurangen övertänd.

Larmet om branden kom till SOS strax efter 03.30 på natten mot torsdagen.

SVERIGE

Antibiotika hjälper inte undernärda

Att rutinmässigt ge undernärda barn antibiotika hjälper inte deras återhämtning. Det visar en studie finansierad av Médecins sans Frontières (Läkare utan gränser).(TT)

C vill förenkla byggreglerna

Inför Centerpartiets kommundagar i Karlstad kommer ett fempunktsförslag om hur bostadskrisen kan lösas genom att öka byggandet. Partiet vill starta ett pilotprojekt i vissa kommuner där förenklingar av en del byggregler kan testas för att kunna göra en utvärdering. (TT)

Föräldraförsäkringen ska bli modern

Föräldraförsäkringen behöver moderniseras och ska ses över i en utredning. "Det samhälle vi lever i i dag, och tanken om vilket samhälle vi vill leva i i morgon, har förändrats snabbare än försäkringen", skriver socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) i en debattartikel i Dagens Nyheter. (TT)

Godsplan fick nödlanda i Umeå

Ett godsflygplan tvingades nödlanda på Umeå flygplats efter rökutveckling i kabinen på onsdagskvällen, rapporterar Västerbottens-Kuriren. Två personer, piloten och styrmannen, färdades i planet. Räddningstjänsten larmades till flygplatsen men hittade ingen brand ombord. (TT)

VÄRLDEN

Trump tvingades nödlanda

Fastighetsmagnaten och den republikanske presidentaspiranten Donald Trumps plan tvingades nödlanda på den internationella flygplatsen i Nashville, Tennessee, efter problem med motorn, uppger amerikanska flygmyndigheter. Planet, av typen Boeing 757, var på väg från New York till Little Rock, Arkansas.(TT)

Mexiko rasar över skjuten bebis

Bilden av en sjumånaders pojke som ligger skjuten på gatan bredvid sina föräldrar upprör Mexiko. Pojken hittades mördad tillsammans med sina föräldrar i fredags i Pinotepa i delstaten Oaxaca. Dådet kopplas till en drogrelaterad uppgörelse, uppger CNN.(TT)

Cameron uppmanar till mer nödhjälp

Storbritannien ger 1,7 miljarder dollar, närmare 15 miljarder svenska kronor, i ytterligare nödhjälp till Syrienkrigets offer, uppger Storbritanniens premiärminister David Cameron, som är en av värdarna för mötet, inför givarkonferensen i London.(TT)

Annons
Annons
Annons