Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlslund värvar tysk målvakt – kommer senast från spel i USA

Lagbygget fortsätter i Karlslunds IF.
Nu har klubben gjort klart med den tyska målvakten Steffen Kraus.
– Jag vill givetvis hålla så många nollor som möjligt så jag kan hjälpa laget till att ta poäng och utmana om platserna för uppflyttning, säger nyförvärvet.

Annons

Karlslunds IF har sedan tidigare gjort klart med bland annat Sebastoan Loyala Nydén och Emanuel Arvidsson inför den kommande säsongen.

Nu kommer nästa nyförvärv. Den tyska målvakten Steffen Kraus har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Det känns bra. Jag fick ett väldigt gott första intryck, jag känner mig välkommen hit och jag ser fram emot att sätta igång, säger Kraus till Karlslunds hemsida.

24-åringen som senast kommer från amerikanskt collegespel har bland annat representerat den tyska storklubben VfB Stuttgart som junior.

– Fotbollen i Tyskland är väldigt taktisk och snabb. Även inom ungdomsfotbollen är den väldigt professionell med mycket träning, taktiskt kunnande och teknisk fotboll. För mig som målvakt ser de till att man ska kunna spela med fötterna. Det är det jag tar med mig därifrån, säger Kraus.

Målvakten blev under hösten inbjuden till ett combine i PSC Academys organisation, och fick sedan ett förslag om att komma till Karlslund.

– Fotbollen i USA är väldigt annorlunda. Det är väldigt fysiskt och du kommer långt på hårt arbete. Så jag tar med mig den amerikanska mentaliteten att gå ut varje dag och arbeta hårt och göra sitt bästa, och även bli mer fysisk, säger Kraus som har sin målsättning klar inför säsongen:

– Jag vill givetvis hålla så många nollor som möjligt så jag kan hjälpa laget till att ta poäng och utmana om platserna för uppflyttning. Jag är här, är ambitiös och vill vinna varje match så jag hoppas att vi kommer ha en framgångsrik säsong och försöka nå en placering i toppen av tabellen.

Karlslunds sportchef, Andreas Östby berättar att målvaktsfrågan varit prioriterad, och att han nu tror att de har hittat rätt med Kraus.

– Nu känns det som att en stor pusselbit har fallit på rätt plats i lagbygget. Steffen är en stor målvakt med pondus och som har spännande målvaktsegenskaper som passar vårt sätt att spela fotboll, säger Östby.

Annons
Annons
Annons