Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Almebäck: ”Alltid varit positiv till ÖSK”

Han är många ÖSK-supportrars ultimata drömvärvning och uppgifter placerar honom också i klubben. Nu uttalar sig Michael Almebäck om sin fotbollsframtid.– Jag har alltid varit positiv till Örebro, säger han till NA.

Trots att ÖSK redan gjort klart med amerikanen Brendan Hines-Ike så har klubben ytterligare en lucka att fylla på mittbackspositionen. Och enligt uppgifter till NA är Michael Almebäck ett av spåren som ledningen arbetar med. Därmed skulle det kunna bli en återkomst för stockholmaren som kom till ÖSK från BP inför säsongen 2009 och lämnade för belgiska Club Brügge knappt tre år senare. Då hade han både hunnit med att bli trea i allsvenskan och testats i A-landslaget.

Nu sitter han på ett kontrakt med danska Bröndby som går ut till sommaren. Och det är ingen överdrift att säga att han inte ingår i klubbens framtidsplaner. Men själv vill Almebäck ändå behålla fokus på nuet, trots alla spekulationer om hans framtid.

– Just nu är jag under kontrakt med Bröndby i ett halvt år till. Så det är det jag försöker förhålla mig till, säger han till NA.

Vilka faktorer är viktiga för dig i valet av ny klubb?

– Nu när jag har familj så är förstås det något som man får ta med i beräkningen om något dyker upp.

Hur ser du på en flytt tillbaka till ÖSK?

– Som jag har sagt tidigare har jag alltid varit positiv till Örebro och hade en jättebra tid där senast.

Däremot väljer han att passa på frågan om han är nära att skriva på för ÖSK eller någon annan klubb.

– Inga kommentarer. Eller prata med min agent Jonas Wirmola.

NA har tidigare varit i kontakt med Wirmola angående Almebäcks framtid. Han ville då ha frågor skickade på mejl men har ännu inte besvarat mejlet. Almebäcks Bröndby deltar precis som ÖSK i Atlantic cup i månadsskiftet januari/februari. Dock inte i samma grupp som ÖSK, men lagen kan mötas i en slutspelsmatch.

Annons
Annons
Annons