Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Almebäck presenteras snart: "Detaljer återstår"

För första gången bekräftar Magnus Sköldmark att Michael Almebäck är mycket nära en övergång till ÖSK.

- Det är några detaljer som återstår innan vi är helt färdiga, säger han till NA.

I fredags skrev Expressen att mittbacken Michael Almebäck är klar för en återkomst till ÖSK.

Magnus Sköldmark bekräftar nu för första gången att en övergång är nära:

- Vi har en bra dialog med Bröndby och positiva diskussioner med Micke. Vi har goda förhoppningar att ta det i hamn. Det är några detaljer som återstår innan vi är helt färdiga, säger Sköldmark efter ÖSK:s 4-2-seger mot Djurgården på lördagen.

Enligt vad NA erfar kommer ÖSK att presentera två nyförvärv kommande vecka. Utöver Almebäck ska även Maic Sema, attackerande mittfältare som har ett utgående kontrakt med cypiotiska AEL Limassol, vara klar för klubben.

Stämmer det?

- Sema är en spelare som vi följt länge och det är en spelartyp som skulle passa bra in i sättet vi spelar på. Det återstår att se om vi presenterar någon av dem i början av nästa vecka, svarar Magnus Sköldmark.

Samtidigt som Alhassan ”Crespo” Kamara mot Djurgården var tillbaka i rollen som målskytt, efter närmare ett års skadefrånvaro, intensifieras ryktena om en försäljning till Malmö FF.

På lördagen gick Kvällsposten ut med uppgifterna att ÖSK erbjuds MFF-spelaren Pawel Cibicki i övergången för att slutföra affären med ÖSK.

– Örebro kan vara ett alternativ. Men om Pawel ska lämna MFF ska det vara för en klubb där han får spela. Så är det bara, säger Cibickis agent Nima Modyr till tidningen.

MFF har tidigare erbjudit omkring fem miljoner kronor för Crespo, enligt Kvällposten. Något som ÖSK sagt nej till. ÖSK begär enligt samma källa omkring åtta miljoner.

Magnus Sköldmark säger:

– Vi vet att det är ett stort intresse runt Crespo. Han tillför en extra dimension som inget annat allsvenskt lag har. Jag har sagt det tidigare: Alla spelare är till salu bara priset är det rätta. Det finns olika modeller för att komma fram till en bra lösning.

– Det vi utgår från nu är att Crespo tillhör ÖSK och vi åker på träningsläger till Portugal på fredag och då ingår han i truppen.

Men ni förhandlar med Malmö?

– För tillfället gör vi inte det. Men fönstret stänger den sista mars så det kan hända saker fortfarande.

Vad vet du om 22-årige Pawel Cibicki?

– Det är en annan typ av spelare. Malmö har ett antal duktiga fotbollsspelare och han är en av dem som inte riktigt lyckats bli ordinarie. Men det är en bra fotbollsspelare, säger Sköldmark.

Mot Djurgården provspelade ivorianen Germain Kouadio, senast i Sarajevo, till vänster på mittfältet. 23-åringen spelade en timme innan han byttes ut mot Daniel Gustavsson.

Magnus Sköldmark var försiktigt positiv i sitt utlåtade efteråt:

- Germain landade kvart över tio i fredags kväll och vi var på hotellet vid 23-tiden. Med tanke på det gör han en klart godkänd insats. Han visade speed och att han vill utmana en mot en. Nu ska han vara med i träning några dagar och så får vi se vart det tar vägen.

Hur länge ska han vara här på provspel?

- Till och med onsdag. Det kan bli någon dag kortare eller längre.

Även egna talangerna Viktor Walldén och Micha Yanez Hernandez fick hoppa in i andra halvleken och båda passade till var sitt mål.

Framför allt Walldén imponerade på högerkanten.

- Jätteduktig. Bra fart och smart, berömmer Sköldmark.

Walldén assisterade Daniel Gustavsson till 3-2-målet mot Djurgården i det som var 17-årigens andra inhopp i A-laget. I debuten gjorde Värmlandsbördige Viktor mål i DM-finalen mot Sturehov i höstas.

- Det kändes absolut bra. Man får vara nöjd över den speltid man får och det är ganska viktigt som ny spelare att visa vad man går för, säger Viktor.

Har du som mål att slå dig in i A-truppen?

- Det vågar jag inte sätta som mål. Det är bara att kämpa på varje dag och hoppas att man kan utvecklas så att man tar plats, säger Viktor.

Hur mycket tränar du med A-truppen?

- Det är väldigt varierande. Det beror mycket på hur många spelare som behövs på varje position från dag till dag. Under vintern har det blivit en del.

Ska du resa med till Atlantic cup i Portugal på fredag?

- Nej, inte i utgångsläget men de har sagt till några av oss yngre spelare att stå stand by.

Och du är en av dem?

- De har sagt till hela U-truppen att det är fem-sex spelare som får stå i ett avvaktande läge utifall de behöver plocka in fler spelare, säger Viktor Walldén.

Maic Sema i Hammarbytröja 2010.

Pawel Cibicki.

Annons
Annons
Annons