Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Anfallare provspelar med ÖSK: ”Intressant”

Tim Söderström.Djurgårdsanfallaren tränar med ÖSK.– Ska bli intressant att se vad han kan göra, säger tränaren Alexander Axén.

ÖSK drog igång försäsongsträningen på Behrn arena på tisdagförmiddagen. Ett helt nytt ansikte fanns med. Anfallaren Tim Söderström, 21, gjorde sin första av ett par träningar med laget.

– Han ska vara här i ett par dagar. Det är inget annat som är sagt i nuläget, utan vi får se vad som händer sedan, säger ÖSK:s tränare Alexander Axén.

Söderström spenderade förra säsongen i Jönköpings-Södra, som kom att vinna superettan, på lån från Djurgården. Han noterades för fem mål på 22 matcher.

– Det ska bli intressant att se vad han kan göra. Han fick kanske inte så mycket speltid i Jönköping, men det berodde mycket på att det gick så oerhört bra för deras andra anfallare.

I övrigt handlade mycket om att känna på underlaget och börja komma in i rutinerna för ÖSK-spelarna.

– Jag hade inga jättekrav på det kvalitativa i spelet. Det var inte huvudsaken, och det handlade mer om att få in lite fotbollsrörelser och samtidigt försöka att sätta nivån inför fortsättningen.

Den enda som saknades av A-truppsspelarna var Daniel Björnquist. Ytterbacken, nyligen opererad efter att ha haft ljumskproblem, väntas ta upp träningen på måndag. Ayanda Nkili, som inte fått något nytt kontrakt, tränar med laget året ut.

– Sedan hade vi med många yngre, egna spelare också. En rolig träning, det här. Det var kul för grabbarna att få träffas igen.

I den digra skara som tränade inkluderades också Alhassan ”Crespo” Kamara. Anfallaren missade hela förra säsongen på grund av en efterhängsen och svårbehandlad benskada, men deltog under merparten av övningarna med boll.

– Förhoppningsvis är han helt frisk snart. Vi saknade honom väldigt mycket förra säsongen. 14 mål från året innan försvann ju, och det går att jämföra med om man hade tagit bort Emir Kujovic (skyttekung med 21 mål) från IFK Norrköping.

Pär Ericsson var med på planen. Har ni tagit något beslut om en fortsättning för hans del?

– Nej, det finns inget nytt att säga där. Han är med oss nu och kör. Sedan får vi se.

Naturligtvis överskuggades glädjen av att vara tillbaka av ÖSK-legendaren Anders Karlssons försvinnande i förra veckan.

– Det är så klart jobbigt. Vi har haft ett informationsmöte i gruppen. Alla har olika typ av relation till honom, och det är viktigt att både gå vidare med livet och spela fotboll samt ta sig tid att minnas honom. Att prata i klyschor är alltid enkelt, men jag är övertygad om att Anders hade velat att vi skulle köra på som vanligt och göra vårt bästa.

ÖSK kommer att träna varannan dag med endast boll, och sedan köra både fotboll- och fysträning för att vara lediga på helgerna. Så lyder schemat fram tills 22 december då spelarna får en ny, kortare semester. Sedan återupptas träningen igen efter nyår.

– Träningen som vi gör nu, gör vi mycket för att kunna lägga en grund inför det som väntar 2016.

ÖSK spelar sin första träningsmatch, i alla fall som det ser ut i nuläget, den 23 januari mot Djurgården på Behrn arena. Sedan väntar Atlantic cup i Portugal, innan svenska cupen-gruppspelet drar igång den 20–21 februari. Ytterligare två träningsmatcher ska, preliminärt, spelas innan den allsvenska premiären. 19 mars väntar IFK Mariehamn och 28 mars bjuder Hammarby upp till kamp. Båda gångerna på Behrn arena.

– Vi får ett antal högkvalitativa matcher. Väldigt viktigt, och i Atlantic cup får vi ju möta minst två duktiga internationella motståndare. Kanske tre, men det beror på hur det går. Roligt och bra att få möta Djurgården och Hammarby tidigt, säger Alexander Axén.

Läs mer om ÖSK:s premiärträning i fredagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.

Annons
Annons
Annons