Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berättar om skadan: ”Kan ta sex till åtta veckor”

ÖSK-backen Logi Valgardsson har gjort en första röntgning av den knäskada han ådrog sig i cupmötet med Helsingborg. Nu ser det ut som att han missar inledningen av fotbollsallsvenskan.– Det kan ta sex-åtta veckor för att få stabilitet i knät, säger Valgardsson till NA.

Annons

Den isländske vänsterbacken åkte på en otäck skada i slutminuterna av matchen mot Helsingborg. Valgardsson blev liggande med stora smärtor efter ett motlägg. Den vänstra knäskålen hade hoppat ur led.

– Det gjorde jätteont, men det var först och främst läskigt att knäskålen satt på sidan, där den inte skulle vara. Jag fick nästan panik över att se knät så. Det var ganska mycket lättnad när den sedan satt på plats igen, säger Valgardsson.

Hur känns det i dag?– Det är okej. Jag har inte ont och så, utan det är mest att det är svullet och att jag har begränsad rörlighet. Jag hoppas att svullnaden går över snart.

På söndagen var han på akuten för att få knät röntgat.

– De fick punktera för att ta ur vätska och sedan kollade om det var några benflisor som lossnat. Men allt såg bra ut. Inget skelett som skadats, så det är ju positivt.

Under tisdagen kommer han genomför en magnetröntgen.

– Det är för att försäkra sig och så att de kan se lite bättre än på första röntgen. Men jag tror inte att det ska vara så illa.

Men med ett knä som hoppat ur led finns en risk att det sker på nytt. Och då krävs uppbyggnadsträning.

– Jag ser ganska positivt på det nu, men det kan ta sex-åtta veckor för att få stabilitet i knät igen. Men vi får se när svullnaden går ner.

Så en allsvensk premiär känns avlägset just nu?

– Svårt att säga. Vi får se hur det blir. Det kanske känns ännu bättre om någon dag, men just nu är det svårt att säga.

Annons
Annons
Annons