Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnquist opererad: ”Ska komma tillbaka starkare”

Daniel Björnquist ska bli kvitt problemet med sina ljumskar en gång för alla. Nu har ÖSK-backen lagt sig på operationsbordet. – Jag ska komma tillbaka ännu starkare, säger han.

Annons

Sedan hemmamatchen mot Norrköping den 9 augusti har Daniel Björnquist spelat med smärta i ljumske/magtrakten. Anledningen är ett ljumskbråck som vägrat ge med sig. Men nu ska det bli ändring på det. På onsdagen opererades Björnquist med lyckat resultat. Ett slags nät har opererats in för att stärka upp bukhinnan.

– Förhoppningen är att smärtan ska vara borta sen och det skulle betyda väldigt mycket. Jag tycker själv att det har hämmat mitt spel under hösten. Jag har haft svårt att ta ut steget ordentligt och att springa maxlöpningar. Det har påverkat, helt klart, säger Björnquist.

Trots smärtan under hösten kan den 26-årige Sköllerstaprodukten se tillbaka på en bra säsong. 28 matcher från start och inbytt i ytterligare en vittnar om tränarnas fulla förtroende. Det lätt att glömma att detta var hans blott andra säsong i allsvenskan och att han spelade i division 1 med Forward innan han kom till ÖSK 2013.

– Det har varit en bra säsong för egen del. Personligen tycker jag att det var min bästa i karriären och jag har gått framåt både offensivt och defensivt, säger Björnquist som hittat rätt sedan han flyttades från vänster- till högerbacken.

– Jag är mer bekväm på högerkanten och kommer mer till min rätt där. Känslan är att jag utvecklas i rätt riktning hela tiden.

ÖSK-spelarna har precis gått på semester och återupptar träningen den 3 december. För Björnquist väntar fyra till sex veckors rehab till att börja med.

– Tidpunkten för operationen är bästa tänkbara. Nu får vi se hur mycket jag kan vara med och köra i december. Det ska vi utvärdera då och utifrån det kan jag anpassa träningen efter det som jag klarar av. Sedan är jag tillbaka och kör för fullt i januari.

Det betyder att vi kommer få se Daniel Björnquist som spelar utan smärta när träningsmatcherna drar igång inför nästa säsong.

– Jag kommer komma tillbaka ännu starkare, säger han.

Annons
Annons
Annons