Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg klar för ÖSK – Yasin lämnar

ÖSK värvar Martin Broberg från Djurgården. Samtidigt står det klart att Ahmed Yasin lämnar klubben redan efter lördagens match.

Annons
Martin Broberg.

Martin Broberg, 24, är klar för ÖSK.

Mittfältaren kommer närmast har spelat de senaste 3,5 säsongerna i Djurgården, där han noterats för fem mål på 61 allsvenska matcher.

Broberg var på plats i Örebro och skrev på ett 3,5-årskontrakt med klubben under torsdagen, och gör sin första träning med ÖSK på måndag. Han bli spelklar till hemmamatchen mot Malmö FF nästa lördag, den 18 juli.

– Jag hade ett par andra alternativ som också var intressanta, men Örebro har visat väldigt tydligt att de vill ha mig, och det har gjort att mitt intresse stärkts, säger Broberg som framför allt lockas av tränaren Alexander Axén.

– Det klickade från första gången jag pratade med ”Alex” på telefon. Vi skulle bara ta ett kort samtal, men snackade i 45 minuter. Jag fick ett väldigt bra intryck av honom som person och tränare, och det blev ännu mer påtagligt när jag var här och träffade honom för 1,5 veckor sedan. Han söker det jag är bra på, och tanken är inte att jag ska komma hit och fylla någon annan roll utan spela min fotboll och hitta tillbaka till glädjen.

Alexander Axén förklarar hur han resonerar kring värvningen:

– Det som är viktigt när man tar in en spelare så här är att han inte ska komma in och spela som vi spelar, utan han måste få spela det spel som han själv vill. Spelarna måste få vara så lika sig själva som möjligt och inte komma hit och försöka passa in i något hos oss. Och i fallet med Martin är hans egenskaper som gjorda för oss, säger ÖSK-tränaren.

– Han är en jättebra spelare som har egenskaper i de positioner som vi behöver. Ett jättefint skott, en bra speluppfattning och bra fart. Det ska bli jättekul att börja jobba med honom. Om man jämför med Ahmed Yasin tycker jag att de är rätt lika. Martin har ett distansskott som Ahmed kanske inte har, och Ahmed kanske utmanar lite mer än Martin gör – när Ahmed kan tänka sig att utmana kanske Martin löper lite mer i ytor och hål. Så lite annorlunda är de kanske, men ändå samma typ av spelare.

För samtidigt står det klart att Ahmed Yasin lämnar ÖSK för AGF Århus redan nu i sommar.

Yasin blev förra veckan klar för den danska klubben, men då först från och med januarifönstret. Nu har klubbarna nått en lösning som gör att Yasin lämnar efter lördagens bortamatch mot Malmö FF och börjar träna med sitt nya lag redan på måndag.

– Det är skönt. Det är en bra tajming att komma in i laget nu när de börjar ligan den 19 juli. Det har varit mycket att tänka på, men nu äntligen är det klart. Det ska bli roligt att få börja ett nytt äventyr. Det mest roliga blir att komma till ett nytt land, en ny stad, ett nytt lag. En ny liga som ska vara bättre än allsvenskan. Och jag ser mest fram emot att utveckla min fotboll ännu mer och bli en bättre fotbollsspelare, säger Yasin.

Den irakiske landslagsstjärnan kom till ÖSK från moderklubben Forward inför 2011, och har totalt gjort 89 seriematcher och tio mål för ÖSK under sina 4,5 säsonger i klubben.

Broberg är fostrad i Karlskoga SK, skolad på Degerfors fotbollsgymnasium och lyftes upp i Degerfors A-trupp som 18-åring, inför säsongen 2009. Redan då fick han göra 23 A-lagsmatcher när Dif vann division 1, och efter två superettasäsonger med klubben tog han klivet till Djurgården.

I år har Broberg dock inte fått en enda minuts speltid i allsvenska. Han spelade 90 minuter i allsvenska genrepet mot Kups men fick sedan inte chansen varken i premiären mot Elfsborg eller i omgången därpå mot Häcken. Och därefter har han inte ens blivit uttagen i matchtruppen, utan i stället varit hänvisad till spela med U21-laget. Fem matcher i U21-allsvenskan har gett två mål och lika många assist.

Delvis har den uteblivna allsvenska speltiden berott på en ljumskskada, men senaste månaderna har Broberg helt enkelt varit petad.

– Det har gått väldigt bra och det har gjort det vväldigt svårt för mig att ta en plats. Sedan slutet av april har jag tränat fullt hela tiden men inte fått spela, och det har varit jävligt segt, säger Broberg

– Jag har känt att jag måste få spela fotboll i höst. Situationen som jag hade var inte hållbar. Den var knappt hållbar under de månader som varit. Jag har känt att det tär så mycket på en att vara utanför en trupp fast man känner att man är nog bra att vara med. Men sådant är livet ibland.

Nu är du både spel- och revanschsugen …

– Det är jag ju så klart. Man har gått och väntat. Man har velat spela fotboll under så lång tid nu och bara gått och väntat. Har känt mig i jäkligt bra form fotbollsmässigt, så jag längtar verkligen efter att få kliva ut och spela fotboll igen. Jag känner mig extra inspirerad. En ny klubb, en ny fotbollsfilosofi som jag tycker känns utmärkt. Jag är jättenöjd med allt, med tillvaron, just nu.

Läs mycket mer i fredagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Annons
Annons
Annons