Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Crespo" mållös mot ÖSK i kylslaget möte

Med huvudtränaren Alexander Axén sjuk spelade ÖSK 0–0 mot Häcken inför låga publiksiffran 4823 åskådare på Behrn arena.

Annons

Alhasssan

Assisterande tränaren Axel Kjäll fick leda ÖSK i det kylslagna mötet mot Häcken som genomfördes i snö och regn. Detta sedan huvudtränaren Alexander Axén tvingats kasta in handduken på grund av sjukdom.

Alhassan "Crespo" Kamara var tillbaka på sin gamla hemmaplan och oroade ÖSK-försvaret vid några tillfällen i första halvleken. Hade bland annat en boll inne efter hörna men stod då offside. Dessutom ett farligt skott som täcktes av ÖSK-försvararen Martin Lorentzson.

ÖSK skapade några lägen i första halvan av matchen. Bland annat avlossade Nahir Besara ett tungt och vobblande skott som målvakten Peter Aberahamsson tvingades lämna retur på.

I andra halvleken var det Häcken för nästan hela slanten. Gästerna från Hisingen radade upp chanser, ofta med fyndige Nasiru Mohammed inblandad.

"Crespo" Kamara fick ett gyllene läge att spräcka nollan i den 64:e minuten efter en miss från Michael Almebäck, men Oscar Jansson var på hugget och räddade.

Jansson svarade för flera svettiga räddningar och såg till att ÖSK-nollan förblev intakt.

Även ÖSK hade en bra chans när inhopparen Michael Omoh, som bytte av säsongsdebuterande Maic Sema, kom runt på högerkanten och fick till ett inlägg. Nordin Gerzic kom med fart och fick bra träff men skottet täcktes dock till hörna.

ÖSK möter närmast svenska mästarna Malmö borta 1 maj.

Mer läsning

Annons