Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-målvakten skadad – han ersätter mot Norrköping

ÖSK tvingas till ett målvaktsbyte i måndagens bortamatch mot IFK Norrköping.

Annons

Anton Fagerström, lutad mot stolpen, är vadskadad och ersätts av unge Gustaf Franck  i ÖSK-truppen mot IFK Norrköping.

Två omgångar återstår av allsvenskan och för ÖSK:s vidkommande handlar det mest om att avsluta snyggt och försöka överträffa de senaste två årens placering, nionde plats.

På måndagskvällen väntar IFK Norrköping i årets sista bortamatch. Norrköping är åtta poäng före ÖSK som alltså inte kan gå ikapp östgötarna i sluttabellen.

ÖSK tvingas klara sig utan högerbacken Martin Lorentzson, som nyligen tecknade ett nytt tvåårskontrakt. Lorentzson är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort mot Halmstad senast.

Dessutom tvingas reservmålvakten Anton Fagerström stanna hemma på grund av en skada.

Det betyder att 19-årige Gustaf Franck, som har en U17-landskamp och en sejour i Elfsborg på meritlistan, får följa med och sitta på bänken för första gången i allsvenska sammanhang.

– Anton gjorde sig illa i vaden tidigare i veckan så Gustaf sitter på bänken, säger ÖSK:s assisterande tränare Daniel Bäckström.

Bäckström om läget i truppen i övrigt:

– Alla har varit i träning under veckan som varit. Det är Lorentzson som inte är tillgänglig. Sen får vi se hur vi väljer att formera laget i slutändan.

ÖSK reser till Norrköping med följande 19 spelare (en ska bort): Oscar Jansson, Gustaf Franck, Brendan Hines-Ike, Michael Almebäck, Arvid Brorsson, Sebastian Ring, Maic Sema, Michael Omoh, Nordin Gerzic, Johan Mårtensson, Filip Rogic, Nahir Besara, Kennedy Igboananike, Patrik Haginge, Alfred Ajdarevic, Petteri Forsell, Ferhad Ayaz, Victor Sköld och Isaac Boye.

Ej med i truppen: Anton Fagerström, Logi Valgardsson, Jonathan Lundberg och Martin Lorentzson.

IFK Norrköping har två spelare avstängda, Simon Skrabb och Gudmundur Thorainsson.

Avspark 19.00 på Östgötaporten i Norrköping, måndag.

TV: (+) Inför Norrköping–ÖSK – NA sände live från träningen

Mer läsning

Annons