Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Så får det absolut inte vara”

Fasta situationer för ÖSK – då var det Hammarby som skapade mest. Efteråt var utbytte frisparksskytten Tobias Nilsson självkritisk.

Annons

När spelet och bollrullandet gick i stå stod ÖSK:s hopp i första halvleken mot Hammarby till de fasta situationerna. Då fungerade inte de heller, över huvud taget.

Varken Tobias Nilsson, som tar de flesta frisparkarna och hörnorna från vänster, eller Samuel Wowoah, som tar hörnorna från höger, lyckades leverera med fötterna. Efteråt var Nilsson självkritisk.

– De fick vinna duellerna på alla våra fasta situationer, och det var synd. Det var dåliga ”servar”. Vi vet var vi ska lägga bollen för att sedan kunna se till att vinna duellen, men nu kom inte bollen där den borde och de kommer motståndaren oftast först, säger han och tillägger:

– Dessutom fick de ofta ställa om på våra fasta situationer och skapa kontringar, och så får det absolut inte vara. Det ska antingen vara mål eller död boll, de ska inte kunna gå upp och plocka bollen och ställa om.

Till andra halvleken byttes både Nilsson och Wowoah ut, och då fick istället Ahmed Yasin och Mohammed Saeid ta ansvar för hörnor och frispark. Utan märkbart bättre resultat, även om ÖSK-spelet i övrigt lyfte efter paus.

För Nilsson finns nu frågetecken inför matchen mot Varberg nästa måndag. Att ta ut honom var ett taktiskt byte av ÖSK-tränaren Peo Ljung, men Nilsson har också dragits med en känning i baksidan av ena låret.

– Jag vet faktiskt inte hur allvarligt det är. Jag får nog ta det lite lugnt och känna efter. Jag har haft problem sedan förra matchen och känner att det gått några dagar nu utan någon förbättring. Vi får se vad Jimmy (Högberg, fystränare), Martin (Magnusson, sjukgymnast) och Urban (Juneholm, naprapat) har tänkt sig. Låret måste bli bättre, det är inte så bra att springa runt och ha ont, säger Nilsson.

Läs mycket mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan!

Annons

Mer läsning

Annons