Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Bestulna – mitt under match: ”Tog allt”

Medan Kif Örebro spelade mot Göteborg på Valhalla drabbades laget av ett inbrott i omklädningsrummet.– De tog kläder, datorer, klockor, telefoner… ja, allt, säger Kif-tränaren George Papachristou.

Kif förlorade bortamatchen mot allsvenska konkurrenten Göteborg med 2–0. Men det var knappast det som sved mest den här eftermiddagen.

Mitt under pågående match blev laget drabbat av ett inbrott.

– Det är otroligt tufft för tjejerna. Och ännu tuffare efter en förlust.

Hur mår spelarna just nu?– Inte bra naturligtvis men det är inte så mycket vi kan göra. Vi har i alla fall polisanmält det.

Inbrottstjuvarna ska ha lagt beslag på det mesta som de kom över.

– De tog kläder, datorer, klockor, telefoner… ja, allt, säger Papachristou.

Kif Örebros ordförande Charlotta Nordenberg är bedrövad.

– Jag finner inga ord just nu. Det här får inte förekomma över huvud taget. Spelarna ska känna sig trygga när vi spelar på andra arenor, säger Nordenberg som inte var på plats i Göteborg.

– Jag vet inte hur det är där nere, om det är mycket folk och aktivitet runt om. Men oavsett vad så ska det finnas en trygghet. Inga obehöriga ska kunna ta sig in i omklädningsrummen.

Det spelades trots allt en match och Kif Örebro fick det tufft mot Göteborg.

– Göteborg var bättre under hela matchen. Vi hade problem med presspelet i första halvlek. Vi blev lite bättre i andra, säger George Papachristou.

Det här var första gången Kif mötte en seriekonkurrent den här försäsongen.

– Inte en så bra match, men det var vår första match mot riktigt bra motstånd. Och en god möjlighet att få se vad vi behöver jobba med till cupmatchen mot Eskilstuna.

Den matchen spelas på Behrn arena, tisdag 23 februari.

Annons
Annons
Annons