Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif sparkar Richard Holmlund

Kif Örebro sparkar tränaren Richard Holmlund.
Efter ett ultimatum från spelare i laget väljer föreningen att bryta kontraktet med mästartränaren.

Annons

Trots att mästartränaren gärna hade fortsatt träna laget väljer klubben alltså att avbryta kontraktet.

– Den resa som vi vill göra nu får inte samma skjuts om vi inte förändrar ledarorganisationen och tillför ny energi, säger klubbchefen Nisse Jansson.

Men tränaren Richard Holmlund ger en mer konkret version kring varför han får gå.

- Min version är att ett par av spelarna vill byta tränare. De har ställt ett ultimatum om att ska de vara kvar som spelare så måste vi byta tränare.

- Det ska ha pågått samtal om att jag har ett för gammalmodigt ledarskap och att jag saknar spelidé från ett par spelare. Styrelsen har sen valt att lyssna på dem och de ska ha haft en omröstning där de kom fram till att jag ska gå, fortsätter Richard.

Han fick beskedet på onsdagens förmiddag efter att beslutet fattats av styrelsen kvällen innan. Klubbchefen Nisse Jansson är inte lika rakt på i sin förklaring till varför Richard inte leder laget 2011.

– Vi hade ett två-årskontrakt med Richard, där båda parter hade rätt att bryta efter ett år vilket vi nu gör. Efter att ha diskuterat hur vi vill arbeta i framtiden väljer vi att inte fortsätta samarbetet med Richard, säger Nisse Jansson.

Richard Holmlund är helt enkelt inte den man föreningen tror kan leda klubben in i framtiden på rätt sätt. 

– Föreningen har under en period diskuterat sin framtid och sitt sätt att ta tillvara talanger. Vi vill i framtiden försörja oss själva med talanger och vill nu spetsa till ungdomsverksamheten, säger Jansson.

Richard Holmlund förde i år Kif till den bästa säsongen någonsin i klubben med en femteplats i allsvenskan och seger i Svenska cupen.

Läs mer i torsdagens NA, papperstidningen!

Holmlunds meriter

Namn: Richard Holmlund.

Tränarmeriter: Tre SM-guld (Umeå IK), 1 SM-guld futsal (Umeå IK), fyra cuptitlar (tre med Umeå, en med Kif Örebro), en seger och en andraplats i Champions league.

Övrigt: 65 raka matcher utan förlust med Umeå IK.

Annons
Annons
Annons