Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruggig påsksmäll för ÖSK: "En käftsmäll – men vi gör det ändå bra"

ÖSK Söder åkte till Lidköping på annandagen – och bjöds på en riktigt obehaglig påsksmäll.
Stryk 9–1 i division 1-premiären.
– Vi möter ett bättre lag, men bortsett från stunder i matchen gör vi det ändå ganska bra, säger tränaren Niklas Christensson.

Annons

ÖSK Söder åkte på en riktig dyngsmäll i Lidköping.

ÖSK Söder går igenom et generationsväxling modell större. Lidköping gör en uttalad satsning mot elitsettan, och fick en smakstart med 3–0 efter tolv minuters spel.

– Vi är inte med i början, är för bekväma i försvarsspelet, och de är grovt effektiva. Efter 3–0 tycker jag att vi hämtar oss på ett bra sätt och kommer in i matchen och börjar skapa chanser.

Men i 43:e minuten kom 4–0.

– Tufft att åka på det precis före paus. Jag tycker ändå att vi rättar till en del detaljer i paus och kommer ut bra till andra halvlek. De gör 5–0 innan vi spräcker nollan. Efter det har vi fler möjligheter, men de gör 6–1 och det fortsätter att rinna iväg, säger Christensson.

Som jämför styrkeförhållandena mellan lagen med utgångspunkt i åldersskillnad.

– Vår äldsta spelare i dag når inte upp till medelåldern i deras lag. Men det är inget att skylla på. Ur ett lärande perspektiv får vi ta med oss det här och gå vidare. Det finns självklart saker vi kan göra bättre, men också saker vi gör bra.

Josefine Zandén svarade för ÖSK:s tröstmål, och var tillsammans med Wilma Franssila på innermittfältet de som får bäst beyg i ÖSK.

– Vi försöker vara ett spelande lag, och det finns säkert de som kallar oss naiva. Men jag tror mycket på de här tjejerna, och vet att det finns mycket utveckling i truppen.

Hemmapremiär blir det mot Rössö Uddevalla på Grönpepparparken den 23 april.

Mer läsning

Annons