Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Här går Örebro till elitserien

Örebro Hockey är klart för elitserien nästa säsong. Det står klart efter kvällens seger mot Rögle med 2-5.

Annons

Segern i Ängelholm tillsammans med Leksands seger borta mot Timrå resulterade i att elitserieplatsen är säkrad, trots att tre omgångar återstår av kvalserien.

Örebro dominerade spelet stora delar av matchen och ledde med 0-2 efter bara några minuter i första perioden. Inför sista perioden ledde närkingarna med 0-5, men Rögle lyckades reducera till 2-5.

Intervjuer, webb-tv och bilder från firandet i Ängelholm hittar du senare i kväll/natt här på na.se.

NA:s Anders Uddling och Henrik Brändh är på plats i Lindab arena, tillsammans med NA-tv:s Gabriel Rådström, och har rapporterat direkt. Läs matchrapporten här.

Så kan Örebro nå elitserien

Klart i kväll: Om både Örebro (Rögle borta) och Leksand (Timrå borta) tar tre poäng i kväll är Örebro klart för elitserien. Leksand behöver i det läget ytterligare en poäng för att bli klart.

Tre poäng för Örebro i kväll: Om Örebro tar tre poäng men Leksand inte tar tre blir Örebro klart för elitserien när laget tagit ytterligare tre poäng, eller Timrå tappat tre poäng, eller någon kombination av de båda.

Två segrar räcker: Under alla omständigheter räcker två trepoängare i vilka som helst av de fyra kvarvarande matcherna för att Örebro ska nå elitserien.

Seger mot Timrå: Under alla omständigheter räcker en trepoängare mot Timrå i sista matchen för att Örebro ska nå elitserien.

Noll poäng kan räcka: Även om Örebro kammar noll i de fyra sista matcherna kan det bli elitserien, under förutsättning att Timrå tar max tre poäng i närmsta tre matcherna, samtidigt som Rögle och Västerås förlorar minst en match var.

Spelschemat för topplagen:1) Örebro, 16 poäng (+9 i målskillnad): Rögle (b), Västerås (h), Leksand (b), Timrå (h).

2) Leksand, 15 (+12): Timrå (b), Rögle (h), Örebro (h), Södertälje (b).

3) Timrå, 9 (-2): Leksand (h), Södertälje (b), Västerås (h), Örebro (b).

Annons
Annons