Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Örebro i topp under SM i poetry slam

Örebro hamnade på bra placeringar under SM i poetry slam som gick av stapeln i lördagskväll i Göteborg. Det blev örebroarna Michael Horvath och Niklas Mesaros som vann två av de tre grenarna.

Vinnare i SM i poetry slam 2012 är Niklas Mesaros och Michael Horvath.

Under fyra kvällar har ett sextiotal poeter från hela Sverige tävlat om finalplatser och titlar på Musikens hus i Majorna i Göteborg. Poeterna har kvalificerat sig till SM genom lokala tävlingar runt om i landet.

En av representanterna från Örebro var psykologstudenten och estradpoeten Michael Horvath. Han vann i grenen ”improesi”, improviserad poesi.

- Jag deltog i den grenen för att utmana mig själv och för att helt enkelt våga stå på scenen utan manus. Det var mitt mål. Och jag vann ganska stort. Så det är fantastiskt kul. Det ger ett helt nytt sätt för mig att vara på scenen.

I improvisationsgrenen får varje deltagare ord visade för sig på en projektor, som man sedan måste använda sig av under framträdandet. Minst åtta ord måste man hinna med på det tre minuter långa framträdandet.

- Det är en riktigt tuff gren. Jag var väldigt nervös innan. Det är på ett sätt lättare att vinna i den här grenen för det är få som vågar genomföra den.

Örebro placerade sig också bra i lagtävlingen, där Michael Horvath tillsammans med Ivar Westin, Lina Nestor och Saga Hedberg kom trea.

- Det är jätteroligt att vi kom på en tredjeplats. Det är den bästa lagplaceringen som Örebro haft någonsin, säger Michael Horvath.

Svensk mästare i poetry slam 2012 blev Niklas Mesaros, som är född och uppvuxen i Örebro. Numera bor han dock i Uppsala.

Annons
Annons
Annons