Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Örebroare i händelsernas centrum i årets Farmen

Tre veckor in på realityserien Farmen står det klart: Örebroaren Morgan Lindström har verkligen hamnat i centrum. Eller vad sägs om två tvekamper av två möjliga – där han dock krossat motståndet totalt.

Dubbel tvekampsvinnare. Morgan Lindström från Örebro  är en av deltagarna i årets säsong av tv-serien Farmen. Så här långt har råstyrka blivit hans räddning.

Det är onekligen en intressant upplevelse att vandra på Örebros gator ihop med Morgan Lindström. Förvirrade blickar som snabbt landar i igenkänning. Jo då, det syns rätt tydligt vilka av de mötande som kikat på tv-serien Farmen.

– Då skulle du se min mobil. Den plingar hela tiden av alla nya vänförfrågningar jag får på Facebook.

Tackar du ja?

– På den officiella ja, där jag heter ”Farmen Morgan”, men inte på min privata profil. Jag vet vilka mina vänner är, de jag hade före Farmen.

I Farmen ger han intryck av att vara en lugn och glad person – en bild han tycker överensstämmer bra. Ändå har han två gånger av två möjliga hamnat i blåsväder genom att utses till kämpe i veckans tvekamp. Båda gångerna har han vunnit.

– I den första, mot Ali, visste jag att jag skulle vinna. Vi skulle hugga oss igenom en stock, och jag hade sett honom slå med yxa tidigare.

I tvekamp nummer två blev det inte heller nån riktig kamp för Morgan.

– När Paul berättade att han valt styrka som tävlingsgren blev jag chockad. Men jag försökte spela ödmjuk. Ville inte sitta i tv och verka stöddig.

Men du sopade ju bokstavligen banan med honom? Drog honom efter dig i sandsäcken ni skulle få åt var sitt håll.

– Han hade hoppats på att kunna trötta ut mig, men jag kände direkt att det här kommer gå bra.

Nån särskild träning ligger inte bakom råstyrkan, enligt Morgan.

– Jag har alltid haft tunga och fysiska jobb, och mellan jag var 20 och 30 år hade jag dessutom dubbla jobb. Så det måste vara det som är förklaringen.

Som åskådare får man känslan av att ni jobbade väldigt hårt. Var det så?

– Det var mer arbete än man tror, vi jobbade verkligen hela dagarna. Vi hade inga klockor, men dagarna startade tidigt. Nån gång mellan tuppen och soluppgången. Jag var alltid uppe bland de första – tände kaminen, värmde vatten till gröten, och gick ner till sjön och fiskade.

Det här med allt bråk och gnissel då mellan flera av deltagarna?

– Där var det värre än man som tv-tittare får se. Men det blir ju så när man tar en massa random personer och slänger in dem i en stuga utan cigg och kaffe.

Så det var cigaretter och kaffe du saknade mest?

– Nä, jag längtade nog mest efter kebabpizza och smörgåstårta. Efteråt var kebabpizza det första jag åt. Jag gick ner 17 kilo under inspelningen.

I det stora hela är Morgan nöjd med upplevelsen, och med facit i hand ångrar han ingenting. Men visst dyker mindre positiva överraskningar upp när han kikar på programmen.

– Som när Gunvor och Pernilla gled iväg och käkade knäckemackor, medan vi andra levde i hungersnöd. Det var inte okej.

Om fortsättningen kan Morgan förstås ingenting avslöja, men en liten ledtråd ger han inför kommande vecka.

– Då brakar det loss ordentligt.

Annons
Annons
Annons