Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrotrollkarl får stipendium

Illusionisten Daniel Kane har fått Stig Söderkvists stipendium, som delas ut till en utövare inom teater och trolleri. 

Annons
Trollkarlen Daniel Kane

Stipendiet delades ut i lördags till minne av revy- och teateraktören Stig Söderkvist från Horndal, men Daniel Kane fick ta del av priset tidigare då han inte kunde medverka vid ceremonin. Förutom diplom uppmärksammades han med 20 000 kronor.

- Det känns jättebra, det är som ett kvitto på allt hårt arbete som jag har lagt ner. Det är några som tycker att man gör ett bra jobb.

Juryn bakom stipendiet ser gärna att pengarna går till något som främjar stipendiatens konst, vilket Daniel Kane vill ta fasta på.

- En del av priset kommer jag antagligen att använda för att åka till en magikongress i Lund. Sedan har jag även lite nya idéer till min show som jag vill realisera, men det är än så länge hemligt.

Daniel Kane har sysslat med magi sedan han var sju år gammal.

- Det började med en trollerilåda från tv-shop, som jag tjatade till mig när jag låg sjuk hemma en dag. Jag lärde mig alla trix utom ett på ett dygn, det sista trixet lärde jag mig dagen efter.

Sedan tolv år tillbaka sysslar han med trolleri på heltid, och beskriver sig som bred i sin stil.

- Jag kör alla genrer, både nära shower med korttrix men även stora shower med flera ton rekvisita. En specialitet som jag har är att jag trollar duvor och papegojor.

Under sommaren kör Daniel Kane två shower per dag på ett av Östersjöns kryssningsfartyg. Han gör även mer improviserade så kallade "close-up"-föreställningar på restaurangerna med exempelvis mynttrix.

Annons

Mer läsning

Annons