Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aioli

Annons

0 portioner

1 äggula

1 msk fransk senap

cirka 2 dl matolja (gärna ½ dl kallpressad rapsolja)

30 g rostade hasselnötter

1 liten vitlöksklyfta

salt, vitvinsvinäger, cayennepeppar

Tvätta och ansa grönsakerna och äpplet. Tärna dem i centimeter stora bitar.

Finhacka chilin.

Fräs grönsakerna, äpplet, chilin, saffran och pressad vitlök så att de blir mjuka.

Tillsätt krossade tomater, vatten och hummerfond. Låt sjuda cirka 10 minuter.

Red av med lite maizena. Tillsätt vit choklad. Smaksätt med lite citronsaft, salt och eventuellt cayenne.

Under tiden soppan sjuder, tärna laxen och salta den.

Tillsätt laxen precis innan serveringen.

Aioli: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, skala och krossa dem.

Lägg äggula och fransk senap i en skål, vispa en stund.

Tillsätt olja, lite i taget under vispning. Smaksätt med lite vinäger, vitlök, salt och cayennepeppar.

Tillsätt nötterna.

Servera soppan med ett gott bröd och ost.

Annons
Annons