Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Auberginesallad med myntayoghurt

Annons

4 portioner

2 auberginer, ca 600 g

1 tsk salt

olivolja

2 stora tomater

nymalen svartpeppar

färsk mynta

Myntayoghurt

3 dl grekisk eller turkisk yoghurt

2 msk hackad mynta

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymalen svartpeppar

Skiva auberginen och strö över salt. Låt dra cirka 30 minuter. Torka av auberginen och dela skivorna i halvor.

Stek auberginen i omgångar i olivolja i en stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Skiva tomaterna och dela skivorna i halvor. Varva auberginer och tomater på ett fat. Mal över peppar och garnera med mynta.

Blanda ingredienserna till myntayoghurten och servera till.

Annons
Annons