Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakade svenska tomater med kallpressad rapsolja och Grevé

Annons

4 portioner

5 dl små svenska tomater, t ex vinbär eller cocktail

10 vitlöksklyftor

10 kvistar backtimjan eller timjan

1 msk rapsolja

havssalt och nymald svartpeppar

1/2 dl hasselnötter

200 g vällagrad Grevé, rumstempererad

2 salladslökar

1/2 dl kallpressad rapsolja

Till servering:

bröd, t ex baguette

Ta bort kvistarna och dela tomaterna. Lägg tomaterna med krossade vitlöksklyftor och timjankvistar i en ugnsfast form. Häll på 1 msk rapsolja, salt och peppar.

Baka tomterna i 150° ugn tills de har börjat torka ihop lite, 20-30 minuter, låt svalna. Rosta hasselnötterna gyllenbruna i 175° ugn, gnugga bort skalet med hjälp av en handduk. Tärna osten och skär löken i tunna skivor. Vänd ihop allting försiktigt med rapsoljan.

Servera med bröd.

Annons
Annons