Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fänkål och blomkål:

Annons

4 portioner

1 fänkål

salt

olivolja

½ blomkålshuvud

5 kvistar timjan

1 klyfta vitlök

1 schalottenlök

skal och saft från ½ citron

2 tsk honung

Ansa (spara resterna till buljongen) och skiva fänkålen i 1 cm tjocka skivor. Baka i ugn, 150° med salt och olivolja, tills fänkålen är mjuk.

Ansa (spara resterna till buljongen) och dela blomkålshuvudet i buketter och varje bukett på mitten. Fräs i olivolja med timjan, vitlök och skivad schalottenlök. Slå på vatten så det täcker, salta och koka mjuk. Slå av vätskan (spara vätskan till buljongen) och blanda upp med citronskal, saft och honung.

Annons
Annons