Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fatush

Annons

0 portioner

Fatush

2 rödlökar

1 gul lök

4 tomater

1 gurka

1 grön paprika

1 röd paprika

1 gul paprika

200 bladpersilja

1 isbergsallat

2 vitlöksklyftor

3 dl rapsolja

1 ½ dl olivolja

1 knippe rädisor

2 pitabröd

1 msk salt

1 msk torkad mynta

1-2 msk citronsaft

2 tsk summack

1 tsk paprikapulver

2 msk melass (granatäppelsaft)

Hacka den välsköljda bladpersiljan en gång. Om man hackar den flera gånger blir den alldeles för blöt.

Skala och skiva löken. Skölj övriga grönsaker och tärna dem i små tärningar och blanda alltsammans.

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek pitabrödet. Dela det stekta brödet i småbitar.

Blanda ihop citronsaft, pressad vitlök, olivolja, kryddor och granatäppelsaft och häll över grönsakerna och brödet.

Servera omedelbart.

Annons
Annons