Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het räkceviche med mango

Annons

2 portioner

En sensuell förrätt med fruktig hetta. Går även att laga på rå fisk som lax eller tonfisk. Kolla i förväg så att din älskade gillar koriander, ersätt annars med färsk mynta (koriandern alltså, inte kärleken).

1 mango (eller 1/2 paket frusen)

1/2 papaya

2 schalottenlökar

3 tomater (mogna!)

1-2 röda chilifrukter

2 lime

1 dl mangojuice (eller annan tropisk juice)

2 msk het ketchup eller chilisås

några stänk chipotle-tabasco

1 kruka koriander

salt

250 g skalade stora räkor (ej råa)

1 påse blandad jungfrusallad eller liknande

Skala och kärna ur mangon och papayan. Skär fruktköttet i lika stora tärningar. Skala och finhacka schalottenlöken. Kärna ur och tärna tomaterna smått. Finhacka chilin (med eller utan kärnor, beroende på vilken styrka din kära pallar).

Blanda allt hacket i en skål. Tillsätt pressad lime, mangojuice, het ketchup eller chilisås och chipotle-tabasco. Hacka koriandern slarvigt och rör i. Smaka av med salt.

Häll ner räkorna, blanda väl och låt stå och dra i en halvtimme. Servera på en bädd av gröna blad.

Annons
Annons