Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta kikärtsbollar med djävulssås

Annons

4 portioner

500 g kikärter

1 msk vetemjöl

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 chili

3 msk hackad gräslök

3 msk hackad persilja

12 msk vetemjöl

salt och svartpeppar

olja till fritering

Till såsen:

1 msk rapsolja

1 gul lök

1 grön paprika

3 dl färdig tomatsås (pastasås)

1 msk fyra sorters peppar (vit-, svart-, grön- och rosépeppar)

1 msk vinäger

salt

Blötlägg kikärterna i kallt vatten. Låt kikärterna stå svalt 12 timmar, alternativt skölj konserverade kikärter på burk och fortsätt direkt i receptet.

Hacka den gula löken grovt. Klyv chilin på längden, ta bort fästet och kärnorna. Kör de avrunna kikärterna med gul lök, vitlök och chili i matberedare med kniven monterad. Tillsätt gräslök, persilja, salt och peppar. Avsluta med att arbeta in 12 matsked vetemjöl. Forma degen till bollar med lätt fuktade händer.

Hacka lök och paprika till såsen. Fräs hacket med olja och tillsätt färdig tomatsås. Mortelstöt och krydda med blandningen fyra sorters peppar, vinäger och salt.

Fritera kikärtsbollarna 4 minuter i omgångar i het olja. Låt bollarna rinna av på hushållspapper innan de serveras med den heta såsen, salladsgrönsaker och potatis, ris eller couscous.

Annons
Annons