Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Honungsplättar med tranbär och grädde

Annons

4 portioner

2 dl tranbär

5 dl mjöl

1 1/2 msk honung

1 krm salt

1 dryg msk bakpulver

3 ägg

5 dl standardmjölk

1 msk smält smör + lite extra smör till stekning

Till servering:

flytande honung, extra bär och vispad grädde

1. Blanda mjöl, flytande honung, salt och bakpulver i en skål. Knäck ner ägg och tillsätt mjölken i omgångar under omrörning för att undvika klumpar.

2. Smält smör och låt det svalna något innan det tillsätts. Vänd ner bären, frysta går utmärkt att ta direkt från frysen.

3. Klicka ut smeten i het, smörad stekpanna till cirka 10-12 centimeter stora pannkakor. Stek en minut och vänd försiktigt. Stek andra sidan ytterligare någon minut. Lägg upp på galler för att bevara ytan. Serveras ännu lätt varma med honung som värmts lätt i mikro till flytande form, några tinade tranbär och vispad grädde.

Annons
Annons