Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kålrotsgratäng med chipotle och feta

Annons

4 portioner

Smakrik gratäng med rökigt chilisting. Förkoka kålrötterna om du vill skynda på processen.

2-3 kålrötter

1 stor rödlök

olivolja

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

cirka 1 msk Santa Maria chipotlepaste (finns i tacohyllan)

1 msk fransk senap

salt

nymalen svartpeppar

1 pressad vitlöksklyfta

150 g fetaost

2 msk rostade solrosfrön

färsk citrontimjan

Skala och skiva kålrot och lök ganska tunt. Mjukstek löken sakta i lite olja utan att den får färg. Varva i kålrötter och lök i en ugnsfast form. Salta och peppra. Blanda grädde, mjölk, chipotle, senap, salt, peppar och vitlök. Slå på och grädda i 225 grader i cirka 45 minuter eller tills kålrötterna börjar mjukna.

Smula över feta och strö på solrosfrön och repad timjan. Gratinera i ytterligare 10-15 minuter eller tills osten fått lite färg och kålrötterna är helt genomkokta.

Servera till rökt skinka och en grönsallad.

Annons
Annons