Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karljohanrisotto

Annons

4 portioner

En rätt som kan ätas som huvudrätt tillsammans med ett ett gott bröd, eller som tillbehör till kött eller fisk. Den blir mycket smakrik och är ett exempel på hur italienarna använder karljohansvampen.

3 dl färsk karljohan(1 dl fryst), grova bitar

1 schalottenlök, finackad

2 msk olivolja

3 dl arborio-eller avorioris

2 dl vitt vin

6 dl varm svampbuljong från tärning

50 g smör, tärnat

1- 2 dl grana padano eller parmesan, färskriven

Fräs karljohan och lök i olivolja i en vid, ganska stor gryta på ganska hög värme. Tillsätt riset och rör om. Slå på vitt vin och 1 dl buljong. Låt koka upp under omrörning. Späd i omgångar med någon deciliter buljong i taget. Rör om ofta. Låt värmen vara fortsatt ganska hög. När all buljong är tillsatt ska risotton kännas ganska lös fortfarande. Avsluta med smör som rörs ner och sist riven ost. Servera gärna med lite pesto.

Annons
Annons