Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiskt kokta kräftor

Annons

4 portioner

Någon gång ska man koka sina egna kräftor. Allt som behövs är en stor kastrull och lite tid. Plus att man får tag i levande kräftor förstås.

30-40 kräftor

8 l vatten

4 dl grovt salt

3 stora knippen krondill

3 msk dillfön

Skölj kräftorna i kallt vatten och se till att de är levande.

Koka vatten med salt, 2 knippen krondill och dillfrön i några minuter så att vattnet får rejäl dillsmak. Lägg i 8-10 kräftor åt gången och låt vattnet koka upp emellan. Tillsätt en halv knippa dill och koka cirka 5 minuter efter att de sista har lagts i. Ta upp kräftorna och lägg dem i en bunke med resten av dillen. Slå lagen över och låt dem svalna.

Annons
Annons