Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt lingonsylt

Annons

0 portioner

1 kg lingon

2 1/2 dl vatten

6 dl strösocker

Rensa bären och skölj dem rena. Slå bären i en stor kastrull och slå på vatten och socker.

Koka försiktigt bären under ungefär 20 minuter. Skumma ytan och slå upp den ännu varma sylten i väl rengjorda burkar.

Rårörd hallonsylt

1 kg rensade hallon (2 liter)

7 dl strösocker

(samma recept kan användas för rårörda lingon)

Rensa hallonen utan att skölja dem. Lingon bör däremot sköljas. Varva bären med strösocker i stor skål och ställ svalt över natten. Tips: Använd matberedaren med kniv om du inte har tålamod att röra för hand.

Arbeta bären sakta med träsked eller kör mixern några sekunder på låg fart. Bären ska mosas, inte finhackas.

Häll upp sylten i frysförpackningar. Sylten bibehåller sommarens smak perfekt i frysen. Sylten används till kakor eller som tillbehör till desserter. Rårörda lingon kan förvaras svalt i väl rengjorda glasburkar med lock.

Annons
Annons