Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddkräftor

Annons

4 portioner

Ett annat sätt att servera kräftorna är att ge dem lite ytterligare smak. Det ena behöver inte alls utesluta det andra. Ha båda sorterna på bordet i år. Dessa ska serveras lite ljumna.

4 msk rapsolja

2 msk senapsfrön

1 msk dillfrön

1 msk svartpeppar, grovkrossad

1 tsk torkad chili

1 citron i små bitar

2 vitlöksklyftor, skivade

15-20 kräftor, kokta på klassiskt vis

3 msk socker, gärna råsocker

1 msk vitvinsvinäger

Värm upp oljan i en djup stekpanna. Tillsätt alla kryddor, citron och vitlök och låt fräsa en halv minut. Lägg ner kräftorna och fräs ytterligare ett par minuter. Slå på socker och vinäger och låt det koka in i cirka en minut eller tills allt socker har smält. Skaka runt ordentligt och servera ljumna.

Annons
Annons