Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marinerade svenska tomater med örtbuljong

Annons

0 portioner

32 svenska cocktailtomater i olika färger

1 schalottenlök

2 msk finhackad gräslök

2 msk olivolja

1 tsk sherryvinäger

Örtbuljong:

1 stort knippe bladpersilja

2 krukor basilika

15 kvistar timjan

10 kvistar oregano

2 dl kall kycklingbuljong

1/2 dl fruktig olivolja

havssalt och nymald svartpeppar

Skär bort stocken på tomaten med en liten kniv.

Doppa tomaterna 5-10 sekunder i kokande vatten, ta upp och lägg i iskallt vatten, skala. Marinera tomaterna med finhackad schalottenlök, gräslök, olivolja och vinäger. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Plocka örterna var för sig. Doppa bladpersilja och basilikablad hastigt i kokande vatten, ta upp och kyl i iskallt vatten. Krama vattnet ur örterna och mixa alla örter med buljong och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.

Annons
Annons