Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mias bästa tomatsås

Annons

4 portioner

En bra tomatsås behöver varje hem. Det här är min favorit.

2 burkar (à 400 g) hela tomater av god kvalité

1 liten gul lök

3 vitlöksklyftor

4 sardellfiléer

4 msk olivolja

1 liten nypa chiliflakes

1 tsk honung

flingsalt

nymalen svartpeppar

1/2-1 kruka färsk basilika

Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka sardellfiléerna. Hetta upp olivoljan i en rymlig stekpanna. Tillsätt allt det hackade plus chiliflakes. Sänk värmen och fräs till löken blir riktigt mjuk och sardellerna smält.

Slå på tomater och mosa dem lite med en slev eller klipp sönder dem. Tillsätt honung, lite salt och peppar. Puttra i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner rivna basilikablad.

Blanda med nykokt pasta och massor av färskriven parmesan.

Ibland har jag i lite mera chili, kapris och oliver, alternativt rivna rotfrukter eller fräst bacon. Färsk ingefära och kanel är också schysst. Allt funkar, bara basen är bra!

Att dricka till

Sicilianskt känns helrätt. Välj rött, Planeta Cerasuolo di Vittoria 2006 (nr 97577), 99 kronor, eller vitt, Planeta La Segreta Bianco (nr 2307), 69 kronor.

Alkoholfritt: Sanpellegrino mineralvatten (nr 1943), 9 kronor.

Annons
Annons