Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Müsli med vanilj och kardemumma

Annons

0 portioner

3 dl havregryn

3 dl vetegroddar

2 dl vetekli

1 dl hasselnötter

1 dl solrosfrön

2 dl rågflingor

3 dl puffat ris

1 dl russin

1 dl bananchips

1 tsk vaniljsocker

1 tsk mald kardemumma

En mycket bra start på vilken dag som helst. Den kan varieraras oändligt. Försök att blanda olika sädesslag och söta upp med torkad frukt.

Rosta havregryn, vetegroddar, vetekli, hasselnötter, solrosfrön och rågflingor i ugnen på 220 grader tills de fått lite färg. Ta ut och blanda upp med ris och torkad frukt. Krydda upp med vaniljsocker och kardemumma. Rör runt ordentligt.

Bild: Henrik Sundberg

Annons
Annons