Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ostpaj med kantareller

Annons

8 portioner

Pajdeg:

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

125 g smör

1 msk kallt vatten

Fyllning:

1 knippe gräslök

200 g kantareller

3 ägg

3 dl mjölk

3 dl fint riven västerbottensost

peppar

Hacka samman vetemjöl, grahamsmjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och samla till en deg. Lägg i plastfolie i kylen en timme. Klä en pajform, cirka 22 cm i diameter, med degen. Nagga. Grädda i 200 grader i 10 minuter. Hacka gräslöken. Rensa och dela de stora svamparna i mindre bitar. Fräs svampen i smör några minuter tills den mjuknar. Fördela hälften i pajskalet. Vispa eller mixa samman ägg, mjölk, ost, gräslök och peppar. Fördela i pajskalet. Grädda i 200 grader 30 minuter eller tills den stelnat. Smörstek resten av svampen och lägg ovanpå.

Annons
Annons