Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepparsås

Annons

4 portioner

2 msk smör

1 gul lök

1 1/2 msk vetemjöl

1 msk tomatpuré

1 dl rött vin

3 dl vatten

1 1/2 msk koncentrerad kalvfond

sojakulör

2 dl grädde

1 tsk grovkrossad svartpeppar

1 msk ljus senap, gärna av Dijontyp

1/2 tsk dragon

2 msk konjak eller mild whisky (om man vill)

salt

Skala och hacka löken grovt. Smörfräs bitarna i kastrull.

Rör ner tomatpuré och vetemjöl. Späd med vin och vatten. Tillsätt koncentrerad kalvfond och lite sojakulör för färgens skull. Låt såsen koka upp och sedan sjuda sakta utan lock i 20 minuter.

Sila såsen. Så här långt kan såsen förberedas.

Värm såsen och smaka av med grädde, senap, svartpeppar, dragon, sprit och salt.

Annons
Annons