Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizza med rostade grönsaker

Annons

4 portioner

Deg:

25 g jäst

2 ½ dl ljummet vatten, 37˚

ca 7 dl vetemjöl special

1 tsk salt

Tomatsås:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

olivolja

1 burk krossade tomater, 400 g

½ tärning grönsaksbuljong

salt

nymalen peppar

Fyllning:

2 paprikor, gul och röd

½ zucchini

½ aubergine

ca 2 dl tomatsås

olivolja

4 hackade vitlöksklyftor

1 ½ msk timjan

rivet skal av 2 citroner

ca 20 svarta oliver

2 mozzarellaostar

rucolasallad

Degen:

Bör med att göra en startdeg. Lös jästen i ¼ dl av vattent och blanda i cirka 2 msk mjöl. Rör ihop till en jämn smet. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.

Blanda i resten av vattnet, saltet och det mesta av mjölet i startdegen Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg, cirka 5 minuter. Låt jäsa under duk cirka 2 timmar.

Tomatsåsen:

Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater och buljong och koka ihop såsen under lock, 1520 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Fyllningen:

Kärna ur paprikorna och skär dem i klyftor. Skär zucchinin i ½ centimeter tunna skivor på längden. Skär auberginen i små tärningar.

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Grilla högt upp i ugnen cirka 10 minuter. Stek auberginen mjuk i olivolja några minuter.

Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma den till fyra bollar och platta ut dem till runda plattor. Kavla ut degplattorna till riktigt tunna pizzor.

Behåll ugnsvärmen. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper. Bred tomatsåen över pizzabottnarna och strö över vitlöken. Lägg på grönsaker, timjan, citronskal och oliver. Avsluta med skivad ost. Grädda i mitten av ugnen 1015 minuter. Ta ut och strö över rucola.

Annons
Annons