Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Russin- och äpplecouscous med räkor

Annons

4 portioner

4 dl couscous

4 dl vatten

1 msk olivolja

1/2 tärning grönsaksbuljong/fond

1 dl russin

2 syrliga äpplen

1 tsk mild vinäger

500 g oskalade räkor

1 citron till servering

blandade, rivna salladsblad

1.

Koka upp vatten smaksatt med grönsaksbuljong från tärning eller fond samt olivolja. När vattnet kokar tippas couscousen i och lock läggs på. Stäng av värmen på spisen och låt couscousen stå och svälla på eftervärmen några minuter.

2.

Hacka russin och skala äpplena. Ta bort kärnhus och hacka fruktköttet fint. Blanda hacket tillsammans med mild vinäger i den färdiga couscousen.

3.

Lägg en grund på tallrikar eller fat med riven sallad. Bred ut en bädd med russin- och äpplecouscous och toppa med räkor och citronklyftor.

Annons
Annons