Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sallad med grillad halloumi

Denna rätt kan tillagas på alla typer av grillar.

Annons

Till 4 personer

400 g halloumi

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

svartpeppar

Att äta till:

blandade salladsblad

körbärstomater

basilika

1. Skär osten i centimetertjocka skivor med lutande kniv för att få så stora skivor som möjligt. Pensla osten med en matsked olivolja. Krydda med svartpeppar, men salta inte - osten är salt så det räcker.

2. Blanda samman olika blad med halva körsbärstomater och riven basilika. Blanda de två matskedar olivolja som återstår med vinäger.

3. Grilla osten ett par minuter per sida över fin glöd. Fördela osten över salladen och ringla över dressingen. Garnera med några blad basilika och servera. Grillad halloumi smakar gott både varm som kall.

Annons
Annons