Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbsaltad gurka med chili och vitlök

Annons

0 portioner

1-2 burkar, 15 minuter

Dessa heta snabbsaltade gurkor gör du på en kvart. De håller sig uppemot två veckor i kylskåp.

1 dl grovt salt

1 1/2 l vatten

10-15 fina västeråsgurkor

3 dillkronor

1-2 röda chilifrukter

3 vitlöksklyftor

Lös upp saltet i vatten under uppvärmning i en kastrull. Tag av från plattan och låt svalna.

Tvätta under tiden gurkorna väl och picka med en stoppnål eller vass gaffel. Skölj dillkronor och chili noga och låt rinna av ordentligt. Skär chilin på längden och skala vitlöksklyftorna.

Varva gurkor, chili, vitlök och dillkronor i varma noggrant diskade burkar. Allt ska ligga väldigt tätt. Häll över den avsvalnade lagen, förslut med riktigt rena lock och ställ i kylskåpet. Färdiga att äta redan dagen efter. Håller uppemot två veckor.

Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Annons
Annons