Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedjerågvåfflor

Annons

0 portioner

Steg 1:

3 dl svedjeråg (det går med vanligt rågmjöl, men minska då mängden) blandas och vispas samman med två ägg, 3 dl mjölk. Rör därefter i 2 del vatten.

Blandningen ska stå minst en timme i kylskåp för att vätskan riktigt ska sjunka in.

Steg 2:

1/2 dl skrädmjöl

1 dl vetemjöl, special

Rör ihop mjölet med två teskedar salt och lite honung.

Tillsätt cirka 50 mg margarin och en 1/2 dl rapsolja.

Nu är det dags att blanda samman de två "satserna" och grädda i våffeljärn. Det går förstås bra att göra det i ett vanligt elektriskt järn.

Äter du våfflorna som de är passar det utmärkt med hjortronsylt till.

Annons
Annons