Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syltade kantareller med ingefära

Annons

0 portioner

2 små burkar eller 1 stor

En bit skog på burk. Passar finemang till höstens vilt.

1 l rensade kantareller

4 schalottenlökar

rapsolja

4 msk äppelcidervinäger

1 dl vatten

3 cm färsk ingefära

1 kanelstång

3 kryddnejlikor

7 vitpepparkorn

3 msk flytande honung

1 kruka eller näve färsk timjan

1 1/2 tsk salt

Rensa kantarellerna ordentligt. Skala och skiva schalottenlöken tunt. Stek den sakta mjuk i lite rapsolja i en gryta utan att den tar färg. Låt kantarellerna fräsa med utan att få färg tills all vätska försvunnit.

Tillsätt vinäger och vatten. Skala och finhacka ingefäran och häll i tillsammans med kanelstång, nejlikor, vitpepparkorn och honung. Lägg i några timjankvistar. Sjud på svag värme under lock i 20 minuter.

Smaka av med salt och kanske lite extra honung. Lyft upp timjankvistarna och lägg i några nya i en ren varm glasburk och varva timjan med svamp. Förslut och låt kallna. Sätt sedan in i kylen. Låt stå till sig i en vecka.

Servera till vilt, stekt fisk eller fågel.

Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Annons
Annons