Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till glöggen: Friterad minimozzarella med rosmarin

Annons

12 portioner

Lite kul sätt att servera mozzarella. Bör helst serveras åtminstone småvarma.

300 g minimozzarella

2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

2 ägg

2 dl panko (finns i asiatiska butiker) eller ströbröd

3 msk finhackad rosmarin

7 dl raps- eller solrosolja till fritering

Häll av vätskan från osten. Blanda mjöl och salt och sprid ut på en tallrik. Rulla mozzarellakulorna några i taget i blandningen. Doppa sedan i ägg och rulla i panko eller ströbröd blandat med rosmarin. Kolla med en brödbit så att oljan är lagom varm, när den får fin färg är det dags att lägga i ostbollarna. Fritera några i taget.

Låt rinna av på hushållspapper och servera, helst åtminstone småvarma.

Annons
Annons