Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toast Skagen

Annons

4 portioner

200 g skalade räkor

1 liten rödlök

2 msk hackad fryst dill

1 1/2 dl äkta majonnäs

2 msk crème fraiche

1 krm riven grönsaksbuljongtärning

4 skivor vitt bröd

smör och rapsolja

garneringssallad

dill- eller persiljekvist

75 g löjrom

1. Färska räkor hackas direkt. Frysta måste tinas och pressas i ren handduk så all vätska trycks ut för att röran ska bli fast. Skala och finhacka rödlöken.

2. Blanda majonnäs och crème fraiche. Rör ner hackade räkor, hackad rödlök samt hackad fryst dill. Krydda blandningen med riven grönsaksbuljong.

3. Ta ut runda bröd med kakmått eller glas. Stek bröden i lika delar smör och rapsolja. Var noga med att pannan är varm innan fett och bröd läggs i. Så långt kan allt förberedas.

4. Vid serveringen fördelas skagenröran på bröden. Garnera med salladsblad och toppa med löjrom och dill- eller persiljekvist. Dill är finast, men då ska den ha spänst.

Annons
Annons