Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våfflor till kaffet

Annons

10 portioner

ca 10 stycken

3 ägg

1 dl vatten

2 tsk strösocker

1 krm salt

3 dl vetemjöl

125 g smält smör

1 1/2 dl mjölk

1/2 dl grädde

Till servering:

vispad grädde

sylt och/eller färska bär

Vispa samman ägg, vatten, strösocker, salt och mjöl till en jämn smet.

Smält smör i en kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas ned i smeten. Vispa till sist i mjölk och grädde.

Hetta upp våffeljärnet. Pensla järnet med fett och slå lite smet i mitten på pannan. Grädda och lägg upp de färdiga våfflorna på galler, sida vid sida.

Våfflorna bjuds med vispad grädde, sylt och, i mån av tillgång, färska bär.

Annons
Annons